Omelette by Jamie Oliver

Omelette by Jamie Oliver: of je nu een simpele omelet maakt of er groenten aan toevoegt, omeletten zijn echt makkelijk te maken en lukt altijd!

Voor 1 omelette | Bereiden in 10 minuten | Gemakkelijk

Wat heb je nodig

BASIS OMELET
2 grote eieren van scharrelkippen
1 kleine klont ongezouten boter
1 kleine handvol geraspte Cheddar kaas (optioneel)

OPTIONEEL: TOMAAT & BASILICUM OMELET
2 of 3 takjes verse basilicum
1 handvol cherrytomaatjes
olijfolie

OPTIONEEL: CHAMPIGNON OMELET
2 of 3 champignons 
olijfolie

Bereidingswijze

Voor een basisomelet, breek de eieren in een mengkom met een snufje zeezout en zwarte peper. Klop goed met een vork. Verhit een kleine klont boter in een kleine koekenpan op laag vuur en voeg, zodra deze gesmolten en bubbelt, de eieren toe en beweeg de pan om ze gelijkmatig te verspreiden. Wanneer de omelet begint te koken en stevig wordt, maar nog een beetje rauw ei bovenop heeft, strooi dan de kaas eroverheen (als je deze gebruikt). Ik rasp de mijne soms direct op de omelet. Gebruik een spatel om de randen van de omelet los te maken en vouw deze dan in de helft. Wanneer het begint te kleuren aan de onderkant, haal de pan van het vuur en schuif de omelet op een bord.

Voor een tomaat- en basilicumomelet, pluk en scheur de basilicumblaadjes grof. Halveer de tomaten en voeg deze toe aan een hete koekenpan met een kleine klont boter, een scheutje olie en een snufje zout en peper. Bak en schud gedurende 1 minuut, zet vervolgens het vuur laag en strooi de basilicumblaadjes eroverheen. Voeg de eieren toe en beweeg de pan om ze gelijkmatig te verspreiden. Ga verder zoals voor de basisomelet.

Voor een champignonomelet, snijd de champignons in kwarten of grof hakken en voeg ze toe aan een hete koekenpan met een kleine klont boter, een scheutje olie en een snufje zout en peper. Bak en schud tot ze goudbruin zijn, zet vervolgens het vuur laag. Voeg de eieren toe en beweeg de pan om ze gelijkmatig te verspreiden. Wanneer de omelet begint te koken en stevig wordt, maar nog een beetje rauw ei bovenop heeft, strooi dan de Cheddar eroverheen. Ga verder zoals voor de basisomelet.

Duidelijk uitleg van Jamie zelf

Geïnspireerd: Jamie Oliver

Geef een reactie