Je bekijkt nu Spaghetti alla bolognese

Spaghetti alla bolognese

Uit Bologna. De Mr. is niet gek op pasta gerechten. Maar deze spaghetti kreeg hij een keer bij een Alpha Cursus en vond hem heel lekker. Dus vanaf die tijd staat hij bij ons op de website.

Wat heb je nodig

100 gr mager rook spek in kleine blokjes
2 uien
bosje bleekselderij
paar worteltjes
50 gr boter of margarine
250 gr rundergehakt
peper, nootmuskaat
kruidnagel, laurierblaadje
1 theelepel tomatenpuree
glaasje witte wijn
2 dl bouillon
300 gr spaghetti

Hoe ga je het maken

  1. De blokjes rookspek met de kleingesneden uien, gesnipperde worteltjes en gehakte bleekselderij in de boeter of margarine lichtbruin fruiten. Het gehakt toevoegen en al omscheppend met een vork gaar maken.
  2. Met versgemalen peper, wat nootmuskaat, kruidnagel, laurierblaadje en tomatenpuree  op smaak brengen De witte wijn en bouillon (van tablet) erbij schenken, alles goed omroeren en de saus minstens 1/2 uur op een zacht vuur laten pruttelen.
  3. Indien nodig nog wat bouillon toevoegen.
  4. Tot slot de saus  eventueel verfijnen met een scheutje room.
  5. Deze saus over de gaar gekookte spaghetti schenken.

Eetsmakelijk

Geef een reactie