Je bekijkt nu Afrikaanse Bobotie

Afrikaanse Bobotie

Recept voor 2 personen | Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven

Bobotie, een heerlijke kerrie ovenschotel met gehakt. Ooit gegeten in Zuid-Afrika bij de ouders van een vriendin. Later in Nederland meerdere keren gegeten bij Zuid-Afrikaanse vrienden.  Nu ook maar op mijn website gezet. Deze schotel moet je echt proberen, het is de moeite waard.

Wat heb je nodig

  • 200 gr sperziebonen
  • 150-160 gr rijst
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 kleine appel of een banaan
  • 1 kleine ui
  • 150 gr gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl koriander
  • halve tl gember
  • snufje kaneel
  • snufje zout en peper

Hoe ga je het maken

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
  2. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak en voeg ook de rozijnen toe aan het water.
  3. Kook in een ander pannetje de sperziebonen circa 5 minuten.
  4. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  5. Snijd vervolgens ook de appel of banaan in stukjes.
  6. Meng in een beker de melk met de eieren.
  7. Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel en een snufje peper en zout aan.
  8. Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
  9. Voeg daarna de sperziebonen en de stukjes appel/banaan toe en bak dit een paar minuten mee.
  10. Zet het vuur uit en schep alles in een ovenschaal.
  11. Giet het ei-mengsel er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  12. Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.

Geef een reactie