Recept voor 2 personen | Tijd: 25 min. + 30 min. in de oven
Bobotie, een heerlijke kerrie ovenschotel met gehakt. Ooit gegeten in Zuid-Afrika bij de ouders van een vriendin. Later in Nederland meerdere keren gegeten bij Zuid-Afrikaanse vrienden. Nu ook maar op mijn website gezet. Deze schotel moet je echt proberen, het is de moeite waard.
Wat heb je nodig
- 200 gr sperziebonen
- 150-160 gr rijst
- 2 handjes rozijnen
- 1 kleine appel of een banaan
- 1 kleine ui
- 150 gr gehakt
- 1 teen knoflook
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kerrie
- 1 tl koriander
- halve tl gember
- snufje kaneel
- snufje zout en peper
Hoe ga je het maken
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
- Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak en voeg ook de rozijnen toe aan het water.
- Kook in een ander pannetje de sperziebonen circa 5 minuten.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Snijd vervolgens ook de appel of banaan in stukjes.
- Meng in een beker de melk met de eieren.
- Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en de kerrie, koriander, gember, kaneel en een snufje peper en zout aan.
- Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg daarna de sperziebonen en de stukjes appel/banaan toe en bak dit een paar minuten mee.
- Zet het vuur uit en schep alles in een ovenschaal.
- Giet het ei-mengsel er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.
Post Views: 422