Lasagne met ham en spinazie

De Mr. lust dit niet, deze lasagne met ham, kaas en spinazie. Hij lust geen gesmolten kaas. Maar ik vind hem super lekker. De smaak van de ham, spinazie en de kaas smaakt heerlijk.  Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas. De lasagne is wel machtig door de kaas.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

900 g diepvries bladspinazie deelblokjes

50 g ongezouten roomboter

50 g tarwebloem

600 ml halfvolle melk

150 g geraspte gruyère

½ tl gedroogde nootmuskaat

250 g verse lasagnebladen

250 g plakjes achterham

 

Dit heb je ook nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de spinazie in een ruime pan.
  2. Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad en laat 3 min. garen op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk toe. Zet het vuur iets hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg ⅔ van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje spinazie. Leg daarop 4 lasagnevellen. Dek af met weer een laag spinazie, dan een laag ham en schep er een laagje kaassaus op. Dek weer af met lasagnevellen, spinazie, ham en kaassaus tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met kaassaus. Bestrooi met de rest van de gruyère en bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Tip

  • Combinatietip Lekker met een salade van tomaat en basilicum.
  • Variatietip Vervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

Geef een reactie