De Mini broodje frikandel, want frikandelbroodjes, wie kent ze niet. Vroeger, toen we op de middelbare school zaten, aten we regelmatig een lekker frikandel- saucijzen- of kaasbroodje.
Lekker snacken tijdens de lunch pauze. Niet zo gezond om dit vaak te eten, maar in het weekend…. Het is super simpel en snel klaar. Deze mini frikandelbroodjes zijn perfect voor een feestje of verjaardag. Bijvoorbeeld voor een WK/EK wedstrijd of Koningsdag. Hollandser kan het namelijk niet worden en met deze hapjes zul je ook zeker niet de plank misslaan. Slechts met 4 ingrediënten en een half uur tijd heb jij straks een lekker hapje op tafel staan. Perfect toch!
- 25 minuten
- 12 stuks
- Snack
Wat heb je nodig
- 4 stuks Frikandel
- 6 stuks Bladerdeeg plakjes
- 12 theelepels Curry
- 1 stuk Ei
Hoe maak je deze mini frikandel broodjes
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd de bevroren frikandellen in 3 gelijke stukjes.
- Zodra de bladerdeeg plakjes ontdooid zijn, snijd je ze horizontaal doormidden. Besmeer 1 helft van het strookje bladerdeeg met een theelepel curry en leg hier een stukje frikandel op. Vouw dan de lege helft over de frikandel en druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de frikandelbroodjes met een geklopt eitje en plaats ze dan in de oven. Binnen 25 minuten zullen de broodjes warm en goudbruin zijn.
- Leg ze allemaal op een schaal en deel ze uit aan al jouw vrienden.
De foto en het recept van deze mini broodje frikandel komen van De kokende zussen
Post Views: 226