Met trots…. dit is wel mijn eigen recept. En heel erg lekker al zeg ik het zelf. De Mr. vind dat ook. Geef het recept zelf het hoogste aantal sterren: 5!
- 45 minuten
- 4 personen
- Hoofdgerecht
Wat heb je nodig
- 1 kipfilet
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram spekreepjes
- 125 gram hamblokjes
- 1 theelepel sambal
- ketjap
- olie
Hoe maak je de nasi à la Didy
- Maak de rijst klaar zoals op het pak staat
- Snijd de prei in halve ringen en goed afspoelen, zodat het zand weg gespoeld is
- Snijd de ui in stukjes (niet te klein)
- Snijd ook de kip in kleine stukken.
- Doe olie in de pan(wok) en bak de kip bruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
- Bak nu de spekjes krokant en leg ook op het bord.
- Bak daarna de ui glazig en haal ook uit de pan (in het schaaltje waar je ze net uitgehaald hebt)
- Zet de vuur (warme bron) zachter en doe de knoflook en de sambal
- Intussen is de rijst klaar en doe je bij de knoflook en de sambal in de pan, goed roeren en je ziet de rijst van kleur veranderen.
- Doe het vlees terug in de wok en roer goed door, daarna ook de ui terug in de wok en goed doorroeren
- Als een na laatste stap doe je de rauwe prei en de hamblokjes in de pan en roer je goed door.
- Breng op smaak met een scheut ketjap. Doe zoveel erbij zodat je de kleur goed vind. Kleine scheutjes te gelijk.

Tips van de specialist
♦ Je kan ook de rijst een dag van te voren klaar maken
♦ Lekker met kroepoek, satesaus, komkommersalade
Post Views: 321