Je bekijkt nu Nasi à la Didy

Nasi à la Didy

Met trots…. dit is wel mijn eigen recept. En heel erg lekker al zeg ik het zelf. De Mr. vind dat ook. Geef het recept zelf het hoogste aantal sterren: 5!

Wat heb je nodig

  • 1 kipfilet
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram spekreepjes
  • 125 gram hamblokjes
  • 1 theelepel sambal
  • ketjap
  • olie

Hoe maak je de nasi à la Didy

  1. Maak de rijst klaar zoals op het pak staat
  2. Snijd de prei in halve ringen en goed afspoelen, zodat het zand weg gespoeld is
  3. Snijd de ui in stukjes (niet te klein)
  4. Snijd ook de kip in kleine stukken.
  5. Doe olie in de pan(wok) en bak de kip bruin. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
  6. Bak nu de spekjes krokant en leg ook op het bord.
  7. Bak daarna de ui glazig en haal ook uit de pan (in het schaaltje waar je ze net uitgehaald hebt)
  8. Zet de vuur (warme bron) zachter en doe de knoflook en de sambal
  9. Intussen is de rijst klaar en doe je bij de knoflook en de sambal in de pan, goed roeren en je ziet de rijst van kleur veranderen.
  10. Doe het vlees terug in de wok en roer goed door, daarna ook de ui terug in de wok en goed doorroeren
  11. Als een na laatste stap doe je de rauwe prei  en de hamblokjes in de pan en roer je goed door.
  12. Breng op smaak met een scheut ketjap. Doe zoveel erbij zodat je de kleur goed vind. Kleine scheutjes te gelijk.
Hap & Snap logo

Tips van de specialist

♦ Je kan ook de rijst een dag van te voren klaar maken

♦ Lekker met kroepoek, satesaus, komkommersalade

Geef een reactie