Je bekijkt nu Snelle rendang vibes voor doordeweeks.

Snelle rendang vibes voor doordeweeks.

Geen uren stoven, wél die kruidige, warme smaak: deze rendang-gehaktballetjes met sperziebonen zijn de makkelijke versie van een klassieker.

Lekker met frisse ingelegde komkommer en radijs erbij – voor een beetje pit én crunch.
Bij ons aan tafel viel hij niet helemaal in de prijzen, maar voor een doordeweekse hap zeker de moeite waard.

Wat heb je nodig

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 stuk boemboe rendang
  • 1 rode peper
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 400 gram sperziebonen
  • 8 el rijstazijn
  • 2 sjalotten
  • 250 ml kokosmelk
  • 300 gram basmatirijst
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 ei

Hoe maak je de rendang haktballetjes

  1. Meng 8 el (rijst)azijn en 3 el suiker in een steelpannetje en verhit totdat de suiker is opgelost. Snij 1 komkommer en 1 bosje radijsjes in dunne plakken. Meng de komkommer en radijs met het suiker-azijnmengsel en laat minimaal 20 minuten intrekken.
  2. Pel en snipper 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook, en snij 1 rode peper fijn. Meng 1 fijngesneden sjalot met 500 g rundergehakt1 ei en een snuf peper en zout in een kom. Vorm hier kleine gehaktballetjes van.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een ruime stoofpan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin.
  4. Voeg dan ook de overige sjalot, knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 pakje rendang-boemboe toe aan de pan, bak even mee en schenk er 250 ml kokosmelk en 100 ml water bij. Laat de rendangballetjes 5 tot 10 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
  5. Breng ondertussen twee pannen water aan de kook voor de rijst en de sperziebonen. Kook 400 g sperziebonen in 10 tot 12 minuten beetgaar. Kook 300 g basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rendang-gehaktballetjes met de rijst en boontjes.
Hap & Snap logo

Tips van de specialist

♦ Extra lekker met wat seroendeng en verse korianderblaadjes.

Geef een reactie