Opzoek naar meer lekker recepten kwam de Mr. dit recept tegen: Thei basic chicken. Thai basil chicken maken is vanaf nu eenvoudig! Heerlijk, de Mr. gaf het een 9,5 – dan weet je wel dat het lekker is. Het gerecht is licht pittig, maar je kunt ook meer pepers toevoegen om het pittiger te maken.
Bak met de kip bijvoorbeeld boontjes of spuitjes mee dan heb je direct een hele maaltijd. De boontje even 3 minuten in water koken en de spuitjes schoonmaken en in door de helft snijden. Bij de kip voegen en daarna de saus van knoflook, sojasua, vissaus enzo erbij doen. Heerlijk.
- 10 minuten
- 2 personen
- Hoofdgerecht
Wat heb je nodig
- 250 g kipfilet of kippendijen
- 1 of 2 rode pepers (net hoe pittig je het wilt hebben)
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel Conimex sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- 1 bosje verse basilicum
- 40 g pinda’s
Hoe maak je de Thai Basil Chicken of wel Thaise Basilicum Kip?
- Snij de rode pepers klein en hak ze vervolgens fijn. Knijp de teentjes knoflook uit en meng deze met de rode pepers. Hak de basilicum fijn. Snij de kip in reepjes.
- Meng vervolgens de oestersaus, sojasaus en vissaus met elkaar en voeg dit bij de rode pepers en knoflook.
- Verhit in een wok of koekepan twee eetlepels wokolie en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Voeg het rode peper mengsel toe en roerbak het geheel nog kort. Voeg als laatste de basilicum toe en verhit deze ook nog even kort mee.
- Strooi de pinda’s over de kip. Serveer de kip met rijst.

Tips van de specialist
♦ Wat lekker is dij dit gerecht is jasmijn (pandan) rijst.
♦ Maar ook egg fried rice is heerlijk bij dit gerecht
♦ Bak met de kip bijvoorbeeld boontjes mee (kook de boontjes even 3 minuten in kokend water) of spruitjes (buitenste blaadjes er afhalen en door de helft snijden)
Dit recept komt van de Conimex website