Je bekijkt nu Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Wat heb je nodig

75 gr sla
140 gr maïs
tortilla chips
250 gr cherrytomaatjes
0.5 komkommer
1 avocado

Voor de dressing:

 Snuf Mexicaanse kruiden
3 eetlepels olie
1 eetlepel agave siroop
1 limoen

  1. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte er uit. Snijd vervolgens in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de maïs uitlekken.
  2. Pers de limoen uit, meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Meng de komkommer door de sla. Voeg de tomaatjes en mais toe. Meng de dressing er lichtjes door.
  3. Voeg op het laatst de avocado en tortillachips toe. Serveer direct.

Tip

  1. Wil je deze salade als hoofdgerecht eten, voeg dan wat geroosterde zoete aardappel blokjes toe of wat kip
  2. Lekker bij Chili Con Carne

Geef een reactie