Dit gerecht hoort echt heel spicy te zijn. De Mr houdt daarvan, maar ik zelf niet. Daarom is in deze variant 1 peper gebruikt, in plaats van een hele berg rawits (gedroogde pepertjes) en verse lomboks.
Maar dit gerecht staat wel zo op tafel en dat is heel fijn op een doordeweekse dag.
- 45 minuten wachttijd
- 15 minuten bereidingstijd
- 2 personen
- Hoofdgerecht
Wat heb je nodig
- 350 g kipfilet
- 30 g cashewnoten
- 3 stengels lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 prei
- 1 rode peper (mag ook meer)
- 2 el ketjap manis
- 3 tl maizena
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl djahé
- Gebakken uitjes
- Witte rijst
Hoe maak je de Ajam Cabe Kering
- Snijd 350 g kipfilet in hapklare stukjes. Meng de stukjes kip met 3 flinke tl maizena, 1 goede el ketjap manis en 1 tl zout. Meng alles grondig door elkaar en laat minimaal 30-45 minuten afgedekt in de koeling staan.
- Doe olie in de wok(pan) en bak de stukjes kip rondom bruin en gaar in enkele minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen 1 rode peper en 2-3 tenen knoflook fijn. Snijd ook 1 prei in halve ringen.
- Haal de kip uit de wok en zet even weg. Voeg wat olie toe en bak de prei even kort aan tot het wat geslonken is.
- Voeg nu ook de fijngesneden rode peper en knoflook toe. Voeg tevens 1 tl djahé (gemberpoeder) toe. Meng alles even goed door elkaar en voeg vervolgens de kip weer toe.
- Tot slot voeg je 1 el ketjap manis toe en 1 (of meer) tl sambal. Laat alles nog even goed door elkaar opnemen. En proef vooral of er meer sambal (pittiger maken) of ketjap (minder pittig maken) bij moet.
- Serveer met witte rijst, stukjes lente-ui, gebakken uitjes, cashewnoten, schijfjes limoen en eventueel wat verse rode peper.
Post Views: 146