Je bekijkt nu Pittige komkommersalade

Pittige komkommersalade

Had je de komkommersalade met crispy chili olie ook al via TipTok voorbij zien komen? Deze pittige komkommersalade is super snel en heel makkelijk om te maken. Lekker fris en pittig tegelijk. Perfect om extra groente bij jouw maaltijd te eten. Bovendien is het ook een lekkere snack of bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld rendang of nasi.

Wat heb je nodig

  • 0,5 komkommer
  • 1 eetlepel Sojasaus  
  • 2 teentjes Knoflook  
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn  
  • 1 eetlepel Chili olie  (crispy van Lao Gan Ma)
  • 1 eetlepel Fijne Kristalsuiker  
  • 1 theelepel Sesamolie  
  • 1 stuk Bosui 

Hoe maak je de pittige komkommer

  1. We beginnen met het maken van de pittige komkommersalade door de komkommer te snijden.

  2. Besprenkel de komkommer met zout en laat het zout de vocht uit de komkommer trekken. Dit zorgt voor een super knapperige komkommer.

  3. Laat de komkommer minimaal 5 en maximaal 10 minuten marineren.

  4. Spoel de komkommer meerdere malen af met schoon water, zodat de komkommer geen zoute smaak heeft.

  5. Nu gaan we de saus maken. Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. In een kommetje mengen wij de sojasaus met de witte wijnazijn, crispy chili olie, kristalsuiker en de sesamolie.

  6. Wanneer dit allemaal goed gemengd is, voegen wij de knoflook en de bosuitjes toe.

  7. Als laatste voegen wij de komkommer toe en laten wij de pittige saus trekken in de komkommersalade.

Hap & Snap logo

Tips van de specialist

♦ Je kunt stap 2, 3 en 4 ook achterwege laten.

♦ Het lekkerste is om de salade dezelfde dag te eten.

Geef een reactie