Sambal boontjes

Deze sambal boontjes is zonder kokos melk, maar toch heel lekker en pittig (niet te pittig) Heerlijk bij een rijsttafel of bij wel ander chinees of Indonesisch gerecht met rijst dan ook. Dit gerecht is altijd lekker en dat is de bedoeling toch?

Wat heb je nodig:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el laos
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el sambal oelek
  • 800 gram sperziebonen
  • 50 gram santen kokoscrème
  • water

Hoe ga je het maken

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd of breek deze in hapklare stukjes. Kook de boontjes 3 minuten in lichtgezouten water. Voeg de boontjes pas toe als het water kookt.
  • Snipper de ui en de knoflook en bak deze een paar minuten in de zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de laos, bruine suiker, sambal toe. Bak dit kort mee.
  • Voeg de boontjes en de santen toe. Voeg een kopje water toe zodat de saus niet te dik wordt en stoof de boontjes zonder deksel zo’n 20 minuutjes. Proef vooral wanneer jij de boontjes lekker vindt qua bite. Ik houd zelf namelijk van beetgaar, maar wellicht wil jij ze wat zachter.

Geef een reactie