Je bekijkt nu Saté van varkenshaas

Saté van varkenshaas

Sappige saté van varkenshaas, onweerstaanbaar mals van textuur. Hoewel traditioneel geregen aan een stokje, geef ik er vaak de voorkeur aan om dat achterwege te laten. Het rijgen vind ik zo’n klus, alhoewel het een leuke presenatie op je bord geeft. In situaties waar ik saté voor twee bereid, belandt het rechtstreeks van pan naar bord. De koekenpanmethode is net zo handig al een grill, hoewel een grill voegt natuurlijk prachtige grillmarkeringen toe aan de saté. Kortom, genieten van dit gerecht is gegarandeerd, ongeacht de bereidingswijze – een waar culinair avontuur om telkens opnieuw te beleven!

Voorbereiden: 5 minuten | Bereiden: 10 minuten | 1 uur marineren | 4 personen

Wat heb je nodig voor de saté van varkenshaas

  • ca. 450 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 eetlepel (basterd)suiker
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)

Zo maak je de saté van varkenshaas

  • Snij de varkenshaas in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Meng alle overige ingrediënten voor de marinade doorelkaar en schenk over de varkenshaasblokjes.
  • Laat minimaal een uur, maar het liefst een nacht, marineren in de koelkast.
  • Rijg de varkenshaasblokjes aan stokjes en grill ze in ca. 10 minuten gaar op de BBQ of in de grillpan. Eet smakelijk!
  • Serveer met zelfgemaakte pindasaus (satésaus)
  • Of met zoetzure komkommer

Voedingswaarden

Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 23g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

Geef een reactie