Noedels met krokante kip

Deze noedels met krokante kip heb je super snel gemaakt en het is een perfecte maaltijd voor doordeweeks. Natuurlijk maak je er heerlijke pindasaus bij. Lekker met wokgroente naar keuze of zoek zelf groenten bijv. rode ui, paksoi, champignons, sojabonen en sugersnaps.

Binnen 3 minuten heb je een heerlijk hoofdgerecht op tafel voor 4 personen

Wat heb je nodig

250 gr woknoedels naar keuze (niet te smal, want je wilt dat de saus goed blijft hechten eraan)
60 gr pindakaas
3 el water
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el ketjap manis
1 el honing
2 tl sesamolie
1 tl sriracha
2 tl knoflookpuree (of gehakte knoflook)
1 tl gemberpuree (of gehakte gember)
zwarte peper
400 gr kippendijen, in reepjes
zout
rijstolie (van King)
400 gr wokgroenten naar keuze
1 limoen
2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
2 el geroosterde en gezouten pinda’s

Hoe maak je de noedels met krokante kip

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel ze na met koud water.
  2. Meng de 60 gr pindakaas met de 3 el water, 3 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 el ketjap manis, 1 el honing, 2 tl sesamolie, 1 tl sriracha, 2 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree en een snuf zwarte peper in een grote kom. Roer eerst de pindakaas rustig los met een garde en klop daarna flink door tot alles goed gemengd is.
  3. Verhit een hapjespan- of wok op hoog vuur en schenk er royaal rijstolie in. Bak hier de reepjes kippendijen, met een royale snuf zout en peper, rondom goed bruin en krokant aan. Eigenlijk ben je half aan het frituren, dat zorgt voor de krokante buitenkant. Dit kan even duren, geef het de tijd.
  4. Voeg daarna de wokgroenten toe en roerbak deze mee tot ze wat gaan slinken. Zet het vuur wat lager, schenk de pindasaus in de pan en verwarm. Op het laatst gaan de noedels erdoor, hussel alles rustig door elkaar en verwarm. Proef en breng naar wens verder op smaak met limoensap en zwarte peper.
  5. Schep een royale portie noedels met krokante kip en groenten op een bord, garneer met de lente-ui, pinda’s een partje limoen en geniet!

Eetsmakelijk

De foto en het recept komen uit: Francesca Kookt

Geef een reactie