Een lekker Salade met bramen en geitenkaas. Bramen behoren in de maanden juli, augustus en september tot het seizoens fruit. Dus extra goedkoop en nog lekker ook. Deze salade is heerlijk bij de lunch of de bbq.
De Mr. is niet gek van salade, maar dezer kan je ook prima voor jezelf maken, alles een beetje minder. De dressing maak ik dan wel voor 4 personen. Deze kan je best een weekje in een gesloten fles/pot bewaren.
4 personen | bereiding: 20 minuten
Wat heb je nodig voor de salade
- 2 stronkjes baby Romaine
- 100 gr rucola melange
- 1 komkommer (in linten)
- 0,5 rode ui
- 1 appel
- 2 st. avocado
- 150 gr bramen
- 40 gr pistachenoten
- 100 gr Bettine geitenkaasbolletjes
- 10 gr verse basilicum
Bramendressing
- 100 gr bramen
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl honing
- Peper en zout
- 3 el olijfolie
Zo maak je salade met bramen en geitenkaas
- Mix alle ingrediënten voor de bramendressing in een keukenmachine glad. Zeef de dressing door een fijne zeef en breng het op smaak met peper en zout. Zet de dressing even apart.
- Haal de blaadjes van de baby romaine los en was ze. Dep ze droog en verdeel ze samen met de rucola slamelange over een grote schaal. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en verdeel deze over de salade. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schaaf het vruchtvlees wederom in dunne plakjes met een kaasschaaf. Uiteraard kan je het ook gewoon met een mes snijden.
- Snijd de rode ui in halve ringen, de appel in plakjes en verdeel deze samen met de avocado-plakjes en de bramen over de salade. Verdeel de bolletjes geitenkaas over de salade en voeg ook wat verse basilicum toe.
- Garneer de geitenkaas salade met wat gehakte pistachenootjes en de bramendressing.
Serveer meteen.
Post Views: 253