Tosti geitenkaas en honing

Geitenkaas en honing: bijna een beroemde combinatie. Ook op een tosti doet-ie het goed! Echt waar, ik nam het vroeger nog weleens mee naar mijn werk en stopte het daar in het tosti ijzer. Heerlijk!

Deze tosti gaat niet in het tosti ijzer maar in de koekenpan. Zo deed mijn moeder het ook, zo lekker. Op de woensdagmiddag als we uit school kwamen: een lekkere warme tosti kaas! Bij de gedachte al loopt het water mij in de mond.

Wat heb je nodig

  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 8 sneetjes brood
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 4 tl honing
  • Mayonaise

Hoe maak je de tosti met geitenkaas en honing

  1. Verkruimel de geitenkaas. Hak de pecannoten grof. Beleg de helft van de sneetjes brood met de geitenkaas, pecannoten, wat  honing en tijm. Leg de rest van de sneetjes erop en druk goed aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de mayonaise.
  2. Verhit de koekenpan met een beetje boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant, daarna de andere kant ook 4 minuten (of zolang totdat het lekker krokant is)

Het recept en de foto komen uit de Allerhande

Geef een reactie